Zlatan drar fram som en storm

Inte riktigt som den storm som förlamat halva Sydeuropa, men nästan. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Zlatan är inte som alla andra (om det nu var någon som trodde det) utan är Zlatan är Zlatan. Punkt slut. Jag kan nästan inte bärga mig för att få läsa hans självbiografi Jag är Zlatan som släpps i Sverige om några dagar.

Zlatans avslöjanden i Jag är Zlatan har toppat förstasidorna både i Italien, Spanien och Sverige de senaste dagarna. Jag hade äran att vara i Barcelona dagen då ”Du skiter på dig av rädsla inför Mourinho” och ”No tienes huevos” som hela världen idag förstår betyder ”Du har inga pungkulor” publicerades. Pep tar det hela med ro men det finns katalaner som inte gör det: ”Det med Ibrahimovic överraskar mig mycket och gör mig besviken”, säger Xavi. Nåväl, det är en lite lätt smart marknadsföringskampanj kring boken som garanterat kommer att slå alla möjliga försäljningsrekord. Jag vill, jag vill, jag vill HA DEN. Återstår att se om Zlatan kammar hem guldbollen ikväll. Det finns liksom ingen att jämföra med. Kim kanske. Men nej. Jag ska göra mitt bästa för att försöka trolla in Fotbollsgalan live i mitt spanska vardagsrum, men jag tror att det blir svårt.

Det regnade i Barcelona i helgen, mer än vad det gjort någonsin tidigare. Och ändå var det inte i närheten av vad det regnade här i de norra delarna. Motorvägen stängdes av och de tvingades evakuera ett helt bostadsområde här i San Sebastián på grund av risk för översvämning. Och det regnar fortfarande och blåser – därmed ingen surf idag. Istället ska jag alldeles strax bege mig till bokhandeln och leta efter en lätt och begriplig bok Spanien efter Franco samt ytterligare en om kvinnan i dagens Spanien. Mina studier är på tok för intressanta med tanke på hur mycket tid jag kan lägga på dem. Gah. Dagens föreläsning om 1900-talets revolutioner i Sydamerika var intressant, intressantare, intressantast.

Tänkt skriva ett kort snabbt inlägg. Jag är dålig på det.

Summa summarum. Barcelona är fint, men jag är fantastiskt glad att jag bor i San Sebastián. Jag ska njuta av denna veckan innan det är dags att dra på tour igen, först en snabbis till Skåne, Tyskland och sedan Stockholm.

Lämna en kommentar